Gällivare Kennel är en kennel som föder upp engelsk setter och pointer i en mindre skala. Det är ett ungt par vid namn Emil och Ida som håller i kenneln och de är både jakt- och hundintresserade. De aktiverar sina hundar dagligen och ser till att de mår bra. I Gällivare får en del av hundarna även följa med och jaga men det är vanligt att man vandrar i fjällen. Hundarna mår mycket bra och kenneln har alltid friska och meriterade föräldrar till sina kullar.

Vad utmärker Gällivare Kennel?

De har sällan mer än en kull åt gången och de valpar som kommer därifrån har mycket god hälsa. Därav om man är intresserad av en engelsk setter eller en pointer så bör man hSjaunjamyrens Kennela Gällivare Kennel i åtanke. Det är viktigt när man väljer rashundar att man ser till att vända sig till en seriös kennel. I oseriösa kennlar blir hundarna ofta sönderavlade på grund av vinstsyfte. Detta sker inte i Gällivare Kennel och de ser till att alla valpar mår bra. Dessutom är det inte pengarna som det handlar om utan Gällivare Kennel ser till att alla deras valpar kommer till bra hem där de även får möjlighet att komma ut och få mycket motion.

En god start i livet är förutsättningen även för en hund och Gällivare Kennel ser till att valparna får en trygg och säker start i livet. På så sätt är de redo att komma till sina nya hem och därefter ta världen med storm. De vill att deras valpköpare ska ha rätt förutsättningar för att ta hand om en hund och vill att de alla ska få trygga hem. För att kunna skapa den förutsättningen så ser de till att alltid behålla valparna fram tills dess att de fått rätt hem.